ANESTEZIE

Anestezie, pentru interventii fara stres si durere
Odontofobia sau asa-zisa “frica de dentist” reprezinta poate unul dintre motivele de baza prin care tineri, batrani si copii isi argumenteaza refuzul de a se supune curelor de stomatologie. Si de multe ori, intarzierea tratamentelor ortodontice este urmata de inrautatirea patologiilor orale si a leziunilor dentare. Din pacate, riscurile sunt amplificate si de exemplu, in locul tratamentului endodontic, pacientii trebuie sa se supuna unor extractii dentare.
Dar vestile bune circula la fel de repede ca cele rele si cu placere ne anuntam pacientii si cititorii ca orice terapie stomatologica poate fi insotita de anestezie. Rezultatele sunt peste asteptari si prin tehnicile de anestezie va scutim de experimentarea unor evenimente traumatizante. Pentru ca medicii acestui cabinet stomatologic Bucuresti, respectand instructiunile fiecarui pacient, sunt in masura sa intervina fara sa percepeti vreo durere.

In ce consta procedura de anestezie?
Procedura de anestezie se efectueaza prin administrarea produselor farmacologice cu efect anestezic, pe cale respiratorie, endovenoasa sau ambele. Fie ca este vorba despre o anestezie locala sau generala, procedura este urmata de o stare in care pacientii isi pierd cunostinta partial sau total, simultan cu pierderea perceptiilor dureroase si a reflexelor. Totodata, anestezia este insotita de amnezie si de relaxarea musculara.
In termeni medicali, tehnicile de anestezie sunt descrise sub forma intreruperii complete sau partiale a sensibilitatii, inclusiv a senzatiei de durere. Procedura poate fi utilizata pentru:
• Relaxarea pacientilor (inhalosedare);
• A induce somnolenta si amnezia;
• Blocarea senzatiilor dureroase;
• A le cauza pacientilor o stare de inconstienta.

Anestezie. Cand se poate efectua?
Nimeni nu contesta importanta anesteziei locale si a traditonalelor injectii cu anestezic in zona de corespondenta a tratamentului dentar. Insa atunci cand ne confruntam cu anumite proceduri, in completare, recomandam ca pe langa anestezicul local, pacientii sa se afle sub efectul procedurilor de sedare generala IV sau de inhalosedare.
Tehnica este aplicata de regula inaintea interventiilor chirurgicale, atunci cand sunt verificate conditiile de siguranta. Mai exact, indicam tehnicile de anestezie, tinand cont de:
• Complexitatea procedurilor dentare;
• Invazivitatea interventiilor de stomatologie;
• Durata interventiilor propiu-zise;
• Factorii ce depind de pacienti: varsta, fobii, stare de sanatate, etc.
In general, procedura de anestezie reprezinta o optiune atunci cand este vorba despre:
• Simple tratamente de endodontie, ca de exemplu obturatii coronare, insotite sau nu de tratamente de canal;
• Interventii complexe de chirurgie dentara si de implantologie: regenerare osoasa sau aditia de os, sinus lift, etc.;
• Pacienti odontofobi sau care din cauza ca au trecut deja prin terapii stomatologice traumatizante, fara anestezie, nu se mai simt in stare sa se confrunte cu inca o interventie;
• Persoane care indiferent de varsta sau de experientele anterioare, sunt mult prea sensibile la stimulii durerosi si suporta cu greu orice senzatie neplacuta;
• Pacienti cu dizabilitati fizice sau / si psihice ce nu sunt capabili sa colaboreze cu medicul stomatolog si nici sa ramana imobili pe parcursul tratamentelor de stomatologie.

Anestezie. Precautii si contraindicatii
Ca orice practica medicala, anestezia prezinta cateva riscuri, motiv pentru care ne asumam dreptul de a fi precauti in unele situatii. Riscurile sunt legate de regula de starea generala de sanatate a pacientilor nostri. Reactia organismului uman la diferitele substante si proceduri este influentata de:
• Bolile cronice ale ficatului sau ale inimii;
• Tratamentele cu anumite medicamente;
• Consumul de substante precum alcoolul sau drogurile.
De asemeni, ne limitam sa intervenim sub anestezie in urmatoarele cazuri:
• Daca se verifica hipersensibilitatea de tip alergic la o anumita substanta administrata pe post de anestezic;
• La femeile gestante aflate in perioada primului trimestru de sarcina, moment in care fatul, din cauza substantelor farmacologice, poate suferi leziuni iremediabile;
• In cazul pacientilor ce sufera de grave patologii neurologice sau / si musculare;
• Suntem precauti si daca este vorba despre copiii foarte mici sau de persoanele mai in varsta;
• In prezenta oricarei maladii grave, situatie in care anestezia devine riscanta si pune in pericol viata pacientilor.

Care sunt tehnicile noastre de anestezie?
Inhalosedare

Tehnica de inhalosedare este una dintre preferatele noastre si mai ales ale pacientilor, indiferent de varsta si o recomandam cu incredere oricarei persoane anxioase “cu frica de dentist”. Procedura presupune administrarea pe cale respiratorie a unui amestec gazos de protoxid de azot si oxigen, ce inlatura orice inhibitie, teama, nervozitate si chiar creste rezistenta la durere.
Sedare generala IV asistata
Procedura anestezica de sedare generala IV asistata de medic ATI consta in administrarea unor produse farmacologice cu efect analgezic, sedativ si anxiolitic, pe cale endovenoasa. Efectele sunt garantate. Pana si cele mai tematoare persoane se pot supune cu zambetul pe buze curelor endoorale. Fiecare interventie este monitorizata de medicul ATI care dozeaza substanta sedativa si tine sub observatie parametrii vitali ai pacientilor.

 

 

“Sinceritatea, devotamentul, moralitatea si empatia au fost, sunt si vor fi elementele cheie ce m-au ajutat sa realizez din CRIS SMILE ceea ce este astazi.

Va multumesc VOUA – PACIENTII CRIS SMILE!”