Aparat dentar fix metalic

Cel mai bun remediu pentru corectarea malocluziilor este tratamentul cu aparat dentar metalic: economic, rezistent, versatil, personalizabil, dar eficient.

Aparat dentar metalic fix, economic, rezistent, versatil

Alinierea dintilor si pozitionarea lor corecta sunt esentiale atat in ce priveste estetica, dar si functionalitatea. Pentru ca o ocluzie corecta (modul in care se suprapun dintii arcadei superioare peste cei ai arcadei inferioare) nu este importanta doar pentru estetica dentara a pacientului, ci si pentru deglutitie, vorbire si masticatie.

Pentru corectiile articulatiilor tempo-mandibulare, dar si pentru cele mai complexe malocluzii, medicii acestui cabinet stomatologic va propun tratamentele ortodontice cu aparat dentar metalic. Este vorba despre una dintre posibilitatile terapeutice oferite de specialistii de la Cris Smile. Alaturi de terapia cu aparat dentar ceramic, aparat dentar Safir sau aparat dentar lingual face parte din categoria tratamentelor de ortodontie fixa.

Aparat dentar metalic. Caracteristici de baza  ortodontie 7

Cand se face referire la aparatul ortodontic fix, ”subiectul” in cauza este un dispozitiv dentar menit sa directioneze dintii spre sensul dorit, astfel incat malformatiile celor doua arcade sa se corecteze definitv. Si pe cat posibil, finalul tratamentului trebuie sa coincida cu pozitia considerata ideala de ortodontie.

In mod normal, indiferent de variantele materialelor din care sunt utilizate, dispozitivele dentare fixe sunt alcatuite din bracket-uri, elastice, ligaturi, sarme (fire ortodontice), benzi si inele metalice pentru molari. Bracket-urile pot fi confectionate din metal (aparat dentar metalic), ceramica (aparat dentar ceramic) sau safir (aparat dentar Safir).

De forma unor placute, bracket-urile sunt acele componente ale dispozitivului care, aplicate direct pe suprafata dintilor, sunt menite sa tina fix arcul sau firul ortodontic. Firul ortodontic, realizat din metal biocompatibil cu tesuturile umane (otel inoxidabil fara nichel), reprezinta principalul mijloc pentru indreptarea dintilor si corectarea malocluziilor.

De mentionat ca pentru molari, se utilizeaza diferite benzi si ligaturi elastice sau metalice. Acestea imbraca fiecare coroana dentara si au rolul sa protejeze smaltul.

Un astfel de aparat dentar fix (aparat dentar metalic, ceramic sau Safir) este aplicat de regula in ultima faza a planului terapeutic, mai exact dupa tratamentele cu aparat dentar mobil. Rolul acestuia este sa perfectioneze tratamentul ortodontic, imbunatatind rezultatele finale.

Aparat dentar metalic. Principalele avantaje

Chiar daca niciodata nu au fost foarte agreate de tineri, adolescenti sau de persoanele mature, clasicele aparate dentare metalice sunt considerate inca cele mai eficiente. Iar daca medicii cabinetului de stomatologie Cris Smile vi le recomanda, optiunea nu este deloc una intamplatoare, dimpotriva.

Va invitam sa descoperiti principalele avantaje ale ultimelor modele de aparate dentare metalice:

a. Sunt eficiente

Tratamentele cu aparate dentare metalice sunt cele mai bune remedii pentru corectarea malocluziilor, fiind capabile sa repozitioneze fiecare dinte in orice plan al spatiului, chiar daca este vorba despre o deplasare destul de pronuntata.

b. Sunt economice

Pretul final al dispozitivelor integral metalice este net inferior ”contraconcurentelor” ortodontice ceramice sau din safir, motiv pentru care se poate spune ca sunt accesibile oricarui buzunar.

ortodontie 6c. Sunt rezistente

Tinand cont de compozitia materialului din care sunt fabricate (inox), aparatele ortodontice metalice sunt si cele mai rezistente.

d. Reduc durata tratamentului

Dispozitivele dentare metalice nu ofera doar rezultate garantate si definitive, ci reduc durata tratamentului, fara insa sa le fie afectata eficienta.

e. Au bracket-urile mai mici

Spre deosebire de bracket-urile ceramice, cele din metal sunt mai mici, dar la fel de eficiente, reusind sa corecteze pana si cele mai grave anomalii oro-dento-maxilare.

f. Se pot personaliza

In ciuda design-ului mai putin estetic, aparatele dentare metalice se pot personaliza folosind elastice colorate, o optiune deosebit de avantajoasa in special pentru copiii si adolescentii care nu le prea simpatizeaza.

g. Sunt cele mai versatile

Dintre toate mijloacele de corectie ortodontica, aparatele dentare metalice sunt si cele mai versatile, fiind recomandate in egala masura atat pacientilor scolari, cat si adultilor.

Aparat dentar metalic. Recomandari

Tratamentul ortodontic cu aparat dentar metalic presupune purtarea dispozitivului 24 de ore din 24. Faptul ca pe toata durata terapiei, dintii nu sunt niciodata eliberati de bracket-urile metalice, dispozitivul favorizeaza aparitia placii bacteriene, a cariilor, contribuind totodata si la demineralizarea smaltului.

Pentru prevenirea acestor probleme, trebuie acordata o atentie deosebita:

  • Regulilor de igiena orala (folosirea atei dentare, a apelor de gura antiplaca si a periutelor interdentale, precum si periajul obligatoriu dupa fiecare masa);
  • Alimentatiei (se vor evita alimentele prea dulci, gumate, lipicioase, crocante sau prea tari, ce ar putea ramane in spatiile interdentale sau printre elementele metalice).

Tarife practicate in cadrul clinicii noastre

Aparat dentar mobil ( pentru copiii ce prezinta dinti temporari) 800 ron
Control ( include si activarile ) 40 ron / arcada
Reparatie aparat mobil in laborator 150 ron
Aparat funtional trainer 1000 ron
Monobloc, activator simplu 1200 ron
Barbita + capelina 400 ron
2. APARATE DENTARE FIXE METALICE SI ESTETICE  
Aparat dentar metalic / 1 arcada 2000 ron
Aparat dentar ceramic / 1 arcada 3000 ron
Aparat dentar Safir 3200 ron 
Aparat dentar ceramic cu slot metalic / 1 arcada 3100 ron
Control lunar (include si activarile) 80 ron / arcada
Recolare bracket metalic / ceramic / safir 50 ron / 75 ron / 85 ron
Colare bracket nou metalic / ceramic / safir 60 ron / 90 ron / 135 ron
Recimentare inel 50 ron
Aparat dentar Damon metalic autoligaturant 3000 ron
Aparat dentar Damon fizionomic (transparent) 4000 ron
Control aparat dentar Damon (include si activarile ) 80 ron / arcada
Contentie dupa aparat fix 150 ron / arcada
Indepartare aparat dentar (include detartraj si periaj) 300 ron / arcada
Disjunctor 1000 ron
Arc transpalatinal 300 ron
Ortoimplant 400 ron
Mentinator spatiu fix 300 ron
Mentinator spatiu mobil 300 ron
Inlocuire arc fizionomic ( la cerere) 60 ron
Pendulum, quad helix 600 ron
Lip bumper 500 ron
3. APARAT DENTAR COMPLET INVIZIBIL DIN EXTERIOR ( LINGUAL)  
Incognito arcada 2000 EURO (9000 ron)
STB arcada 4500 ron
STB “social six” ( 6 dinti – zona frontala, canin – canin ) 3500 ron
Control lunar aparat dentar STB / Incognito (include si activarile) 90 ron / arcada
Recolare bracket Incognito 200 ron
Recolare bracket STB 150 ron
4. GUTIERE ORTODONTICE  
Orthocaps – 6 dinti – 1 arcada 1200 euro
Orthocaps – 6 dinti – 2 arcade 1820 euro
Orthocaps arcada completa 1750 euro
Orthocaps 2 arcade 2800 euro
Control (include si activarile lunare) 70 ron / arcada

Toate preturile sunt valabile pentru pacientii care au aplicate aparatele in cadrul clinicii noastre. Pentru pacientii care vin cu aparate aplicate din alte clinici, se achita o diferenta pentru materiale (brackete, arcuri, resorturi, butoni).

Oferim garantie in perioada tratamentului pentru aparatele dentare oferite in cadrul cabinetului dentar Cris Smile!

 

doctor empatie fiecare pagina fix