STOMATOLOGIE COPII

Pedodontie, tratamente de stomatologie pediatrica

STOMATOLOGIE COPII

O dantura impecabila isi are originile inca in frageda copilarie. Insa pentru a o intretine, este nevoie de ajutorul tratamentelor de pedodontie. Iata de ce medicii cabinetului stomatologic Bucuresti Cris Smile se adreseaza nu doar adultilor, ci si copiilor. Prin curele specifice de stomatologie pediatrica, stam la dispozitia micilor nostri pacienti cu dinti de lapte sau cu dentitie mixta.
Dentitia copiilor incepe sa se dezvolte din timpul vietii intrauterine. Avand rolul sa mentina spatiul destinat dintilor permanenti, dintii de lapte sunt importanti in estetica dentara si faciala a copiilor si a bebelusilor. Dar conservarea acestora in perfecta stare este adeseori obstacolata de viciile comportamentale ale copilariei, de unele carente de nutrienti, precum si de obiceiurile alimentare nu tocmai sanatoase.   

Pedodontie. Caracteristicile tratamentelor de stomatologie pediatrica, stomatologie copii

 Tratamentele de pedodontie sau de stomatologie pediatrica (stomatologie copii) se ocupa de sanatatea cavitatii oro-dentare a copiilor. Medicii cabinetului stomatologic Bucuresti Cris Smile sunt specializati si in stomatologie pediatrica.
Indiferent de cat de bine este pregatit, nu orice medic stomatolog este in masura sa acorde curele necesare pacientilor cu dinti de lapte. Dentistul ce se ocupa de cei mici sau medicul pedodont este un specialist ce detine toate competentele necesare pentru tratarea copiilor.
Incepand de la rabdarea de fier, specialistul in pedodontie trebuie sa stie cum sa-si abordeze micii pacienti. Adeseori, acestia nu pasesc foarte increzatori in cabinetul de stomatologie pediatrica si de cele mai multe ori se incapataneaza sa se supuna vizitelor de specialitate.
Obiectivele medicilor nostri pedodonti sunt indreptate inspre:
• Prevenirea si tratarea cariilor dentare;
• Asigurarea curelor necesare dintilor de lapte;
• Educarea copiilor in ce priveste igiena dentara;
• Tratarea timpurie a malocluziilor cu aparate dentare;
• Interventiile de sigilare a primilor dinti permanenti;
• Punerea in aplicare a tratamentelor de fluorizare.

Pedodontie. Prima vizita in cabinetul stomatologic

 

 Dintii de lapteNu exista un moment anume in care parintii trebuie sa vina cu cei mici in cabinetul de stomatologie. Potrivit unor pareri, varsta optima ar fi in jur de 4 ani, odata cu incheierea fazei de eruptie a dintilor de lapte. Alti specialisti considera insa oportun ca prima vizita sa aiba loc chiar inaintea varstei de un an, tocmai pentru a fi evaluata necesitatea curelor profilactice de fluorizare. Date fiind experientele noastre trecute cu micii pacienti, consideram ca este important ca prima vizita sa nu coincida neaparat cu initierea unui tratament de pedodontie. Trebuie privita mai degraba ca un fel de ambientalizare cu mediul si nu ca o intalnire obligatorie cu terapiile stomatologice. In timpul vizitei de curtoazie, copilul va putea descoperi ca dincolo de halatele albe nu se ascunde “bau bau”. Totodata este fundamental ca raportul dintre parinti si copii sa fie unul relaxant, fara ca adultii sa le transmita celor mici propriile angoase sau temeri motivate de experientele avute cu mediul spitalicesc.

De ce sa va aduceti copiii in cabinetul de stomatologie pediatrica?

 Prin categoria ce reuneste tratamentele de pedodontie, ne adresam in special parintilor, bunicilor si in general adultilor. Daca inca nu v-ati programat copilasul sau nepotelul in cabinetul stomatologic Bucuresti Cris Smile, va invitam sa o faceti, pentru ca sanatatea danturii este esentiala inca din primii ani de viata.
Doar printr-o vizita si control amanuntit, vom reusi sa identificam principalele patologii si probleme orale ale copiilor:
1. Carii dentare
Cariile dentare sunt cele mai frecvente afectiuni ale pacientilor de varsta pediatrica. Datorita evolutiei rapide, daca nu se intervine la timp prin tratamentele de pedodontie, acestea pot duce la pierderea precoce a elementului dentar. Pe de alta parte, cariile profunde pot afecta si radacinile dintilor permanenti.
2. Malocluzii
Malocluziile cavitatii orale in perioada copilariei se datoreaza in principal viciilor pe care le au cei mici (suptul degetului, suzeta) si trebuie sa reprezinte un fel de semnal de alarma pentru parinti. Pentru a fi corectate, malformatiile danturii (ingramadirea dintilor, muscatura incrucisata, muscatura profunda, etc.) trebuie interceptate inca din prima faza de evolutie.
3. Abcesul dentar
Cariile netratate pot da nastere unor complicatii de forma abcesului dentar. Din cauza propagarii rapide a leziunilor cariogene, bacteriile sfarsesc prin a se acumula in jurul pulpei dentare, cauzand infectarea tesuturilor din jurul dintelui. Abcesul este usor de recunoscut datorita unor simptome precum:
• Durere localizata;
• Umflarea gingiei;
• Sensibilitatea dentara;
• Respiratia urat mirositoare;
• Umflarea limfonodulilor submandibulari;
• Starile febrile.

Care sunt tratamentele noastre de stomatologie pediatrica?

 

 Igiena dentaraPedodontie. Aparat dentar mobil

Tratamentele noastre de pedodontie cu aparat dentar mobil au ca obiectiv primar ameliorarea, stoparea si chiar corectarea malformatiilor structurale ale danturii. “Candidatii” perfecti sunt scolarii si prescolarii cu dentitie de lapte sau mixta, precum si adolescentii cu dentitie permanenta, ce nu au inca finalizata faza de eruptie.

Pedodontie. Inhalosedare

Procedura de inhalosedare pediatrica ne permite sa ne tratam micii pacienti fara frica, anxietate si nervozitate. Totul este facilitat de protoxidul de zot (“gazul ilariant”) administrat pe cale nazala, ce atenueaza sensibilitatea la durere si le confera celor mici o profunda senzatie de liniste, confort si relaxare.
Pedodontie. Dinti de lapte  
Prin categoria “dinti de lapte” incercam sa ne apropiem de parintii si copiii ce se confrunta cu problemele aferente dentitie temporare. In acest fel venim in sprijinul tuturor celor care trec prin diferite etape ale eruptiei sau schimbarii dintilor de lapte.
Pedodontie. Igiena dentara la copii
Regulile de igiena dentara la copii reprezinta doar primul pas catre o dantura impecabila si un suras atragator in momentul in care cei mici vor deveni adolescenti, apoi adulti. Cunoasterea lor este facilitata de medicii acestui cabinet stomatologic Bucuresti si va sunt oferite in completarea tratamentelor de profilaxie dentara si de pedodontie.

Tarife practicate in cadrul clinicii noastre

Extractie dinte temporar cu mobilitate 40 ron
Extractie dinte temporar fara mobilitate 70 ron
Drenaj dinte temporar 50 ron
Pansament calmant dinte temporar 60 ron
Pansament cu antiseptice 60 ron
Obturatie de canal + obturatie definitiva cu glassionomer 100 ron
Tratament cu eugenat de Zn pe dinte temporar 50 ron
Obturatie definitiva cu glassionomer 70 ron
Anestezie prin infiltratie 10 ron

 

 

“Sinceritatea, devotamentul, moralitatea si empatia au fost, sunt si vor fi elementele cheie ce m-au ajutat sa realizez din CRIS SMILE ceea ce este astazi.

Va multumesc VOUA – PACIENTII CRIS SMILE!”