Care este cea mai buna pasta de dinti?

Care este cea mai buna pasta de dinti?
iunie 12, 2015
5 (100%) 2 votes

pasta-dinti1_4pobCare este cea mai buna pasta de dinti?

Igiena orala este de o importanta primara pentru mentinerea pe termen lung a sanatatii dentare si gingivale. Iar folosirea unor produse specifice precum periuta si pasta de dinti, apa de gura sau ata dentara, ne ajuta sa ne pastram calitatile estetice si functionale ale danturii.

Exista o pasta de dinti speciala?

Cu totii ne-am intrebat macar o data-n viata daca exista intr-adevar o pasta de dinti perfecta, care sa faciliteze curatarea optima a tuturor dintilor, chiar si a zonelor mai putin accesibile precum spatiile interdentale.

Cu totii ne-am intrebat daca exista o compozitie secreta care sa dea rezultate sau ce ingrediente ar trebui sa contina pasta de dinti, astfel incat sa fie considerata cea mai buna.

Este esential de precizat ca igiena orala este considerata corespunzatoare doar daca presupune indepartarea mecanica a depozitelor de placa bacteriana (tartrul se elimina doar prin detartraj profesional) si a resturilor alimentare.

Contrar ideilor de care eram convinsi majoritatea dintre noi, secretul dintilor albi si sanatosi nu se afla in pasta de dinti, ci in periajul dentar, mai exact in miscarile efectuate cu periuta de dinti si in frecventa operatiunilor de curatare.

Asa cum putem deduce cu totii, instrumentul de baza ce ne permite sa avem o dantura impecabila, este chiar periuta de dinti. Pasta nu va face decat sa completeze actiunea si eficacitatea spalatului pe dinti.

Pasta este cea care va lasa in urma sa, timp de cateva ore, o respiratie proaspata si o dantura lipsita de toata incarcatura microbiana care in mod normal, daca nu se indeparteaza la timp, va duce la acumularea placii bacteriene si intr-un final si la acumularea tartrului.

Cum se efectueaza un periaj dentar corect?

Ca o prima recomandare, pentru ca periajul sa fie efectuat corect, va trebui sa alegem intotdeauna o periuta suficient de moale incat sa nu ne cauzeze leziuni gingivale, dar cu perii suficient de rezistenti incat sa poata patrunde si in spatiile dintre dinti. Ideea este ca periuta, bazandu-ne pe sensibilitatea tesutului gingival, va fi aleasa cu peri mai mult sau mai putin moi ori rigizi.

O alta recomandare se refera la operatiunea de periaj, ce trebuie sa dureze cel putin doua minute si nicidecum cateva zeci de secunde, asa cum sunt obisnuiti multi dintre noi. Pe de alta parte, pe langa cele doua minute pe care se presupune ca le acordam fiecarei ”sedinte” de periaj, la fel de importanta este si frecventa cu care ne spalam pe dinti.

De regula, vom repeta sedinta de periaj dentar dupa fiecare masa. Insa daca chiar nu este posibil, cel putin dimineata, pentru inlaturarea acumularilor de placa de peste noapte, dar si seara, pentru indepartarea reziduurilor alimentare.

Care este pasta de dinti cea mai buna?

Daca inca ne mai intrebam care este cea mai buna pasta de dinti, desigur, in conditiile in care ea exista, vom putea raspunde fara sa clipim: cea mai buna pasta de dinti este cea pe care o folosim.

De ce? Pentru ca periajul si curatarea eficace sunt actiuni permise de miscarea mecanica a periutei de dinti cu care fiecare si-a ”decorat” polita din dulapiorul de baie. Pentru ca periuta este cea care va pune pe fuga bacteriile si impuritatile, in timp ce pasta doar faciliteaza procedura.

Posted in Articole
1
Salut,
Te putem ajuta cu ceva?
Powered by
SIMPLE SIDE TAB