Dinti Drepti Cu Un Aparat Dentar Invizibil

Dinti Drepti Cu Un Aparat Dentar Invizibil
iunie 12, 2015
5 (100%) 5 votes

Dinti drepti cu un aparat dentar care nu se vede

clear-aligner_yojePoate datorita faptului ca estetica orala este mai mult… inestetica ori din cauza unor aparate dentare prea vizibile, ni se intampla sa fim nevoiti sa renuntam la zambetul larg sau chiar sa vorbim in public.

Si poate ca din cauza arcurilor metalice si a bracket-urilor ce ar putea retine reziduurile alimentare, ne vedem pusi in situatia sa renuntam la unele placeri culinare si la obiceiurile noastre alimentare.

Din fericire, folosindu-ne de ortodontia invizibila cu aparate dentare Orthocaps, avem sansa sa ne traim viata asa cum ne dorim, fara complexe, fara frustrari, fara limitari si compromisuri. Pentru ca terapiile cu aparate dentare invizibile ne vor ajuta sa corectam acele aspecte ale cavitatii orale cu care ”mama natura” nu s-a aratat prea darnica.

In ce consta ortodontia invizibila?

Terapia ortodontica ce foloseste aparate dentare Orthocaps, practic, este o metoda invizibila de indreptare si aliniere a dintilor. Folosindu-se de tehnologii avansate 3D, medicii stomatologi reusesc sa elaboreze un plan terapeutic personalizat pentru fiecare pacient.

Tratamentul propriu-zis cu aparate dentare invizibile consta in aplicarea unor mascute mobile, transparente, din plastic (gutiere), pe una sau pe ambele arcade cu probleme. Acestea sunt astfel realizate incat ”imbracand” fiecare arcada si dinte in parte, faciliteaza deplasarea dintilor spre directia dorita.

Tehnologia Orthocaps se foloseste de doua tipuri de aligner-e (aliniatori), unul de zi (hard CAPS) si altul de noapte (soft CAPS). Fiecare set de mascute / aparate dentare invizibile corespund unei anumite etape de corectie. Pe masura ce se avanseaza cu tratamentul, vor fi confectionate alte set-uri de gutiere.

Cum actioneaza mascutele transparente?

Dispozitivele invizibile exercita asupra dintilor o anumita presiune, indreptand dintii prin miscari graduale si controlate. Corectarea este progresiva, insa timpul de purtare difera in functie de exigentele particulare ale pacientilor.

Spre deosebire de clasicele aparate dentare, Orthocaps controleaza atat intensitatea miscarii pentru fiecare aliniator, cat si timpul in care acesta actioneaza. Mai exact, in functie de etapa de corectie, conform planului de tratament, vor fi deplasati doar anumiti dinti.

Fara sa fie dotate cu arcuri, bracket-uri si alte componente metalice precum dispozitivele ortodontice traditionale, mascutele reusesc sa amelioreze malocluziile cu ajutorul fortelor elastice ce actioneaza asupra dintilor. Efectul este unul lent si complet nedureros, dar sigur.

Cat dureaza tratamentul cu aparate dentare Orthocaps?

Durata terapiei nu este una precisa, ci depinde de gravitatea malocluziilor, adica de amploarea miscarilor cu care vor fi deplasati dintii. Daca pentru unii pacienti sunt suficiente cateva luni, pentru altii vor fi necesari cativa ani.

Succesul acestor aparate dentare depinde de timpul efectiv de purtare. Dispozitivele sunt eficace atata timp cat pacientii nu se impotrivesc recomandarilor medicilor. Daca va ganditi sa optati pentru un aparat dentar invizibil, periodic, trebuie sa programati un control de specialitate, astfel incat medicul sa va poata evalua progresele efective.

Dar pentru atingerea obiectivelor propuse, este nevoie si de ajutorul pacientilor ce trebuie sa le poarte tot timpul sau aproape tot timpul. Mai exact, trebuie purtate mereu, atat ziua, cat si noaptea (20-22 de ore zilnic), exceptie facand doar timpul in care trebuie sa mancati, sa beti sau sa va curatati dantura.

Mai multe detalii despre tratamentele ortodontice cu aparate dentare invizibile puteti afla studiind categoria respectiva din sectiunea ”Tratamente” sau adresandu-va direct medicilor stomatologi din cabinetul Cris Smile.

Posted in Articole
1
Salut,
Te putem ajuta cu ceva?
Powered by
SIMPLE SIDE TAB