IMPLANTOLOGIE

Tratamente de implantologie, un nou inceput

Daca am inclus printre tratamentele cabinetului nostru de stomatologie si pe cele de implantologie, alegerea nu este deloc intamplatoare. De nenumarate ori, inserarea unui implant dentar ramane unica alternativa atunci cand pacientii refuza sa-si sacrifice structurile dentare adiacente.
Inca din cele mai intepartate timpuri, dantura a fost esentiala pentru masticatie si pentru articularea sunetelor. Privita din punct de vedere estetic, dantura joaca un rol fundamental in special in cazul persoanelor obisnuite sa fie in contact cu lumea acasa sau la servici. In situatii similare, cine are dinti sanatosi si frumosi este cum si-ar prezenta o carte de vizita foarte sugestiva sau un CV complex si bine structurat la interviul de angajare.

Implantologie. Caracteristici de baza implantologie 3

Tratamentele de implantologie reunesc un ansamblu de tehnici chirurgicale prin care este posibila reconstruirea caracteristicilor estetice si functionale ale unui singur element dentar sau a mai multor elemente dentare. Este singura ramura stomatologica ce face cu adevarat concurenta interventiilor restaurative protetice cu punti dentare, coroane sau proteze.
Printre principalele caracteristici ale implantologiei se numara faptul ca rezultatele estetice le completeaza pe cele functionale. Totodata, aceasta ramura stomatologica reprezinta o asociere perfecta intre stomatologie si tehnologia avansata. Folosindu-se de cele mai noi si moderne tehnici din domeniul odontoiatric, precum si de materiale de avangarda, medicii acestui cabinet stomatologic sunt in masura sa reabiliteze persoanele edentate total sau partial.
Prin implantologie, pacientii afectati de edentatie au posibilitatea sa-si reabiliteze functionalitatea cavitatii oro-dento-maxilare. Spre deosebire de lucrarile protetice, reprezinta o specialitate prin care se reuseste obtinerea celor mai performante si durabile rezultate.
Procedura presupune inserarea chirurgicala in arcada mandibulara sau maxilara a unuia sau a mai multor implanturi dentare, carora le sunt atasate ulterior bonturile protetice. La randul lor, bonturile servesc pe post de suport pentru lucrarile restaurative precum puntile, coroanele sau protezele dentare.

Rolul tratamentelor de implantologie

Pierderea dintilor (edentatia) se numara printre cele mai neplacute evenimente, adeseori de-a dreptul jenante, cu care se pot confrunta oamenii pe parcursul vietii. Consecintele asupra cotidianitatii pot fi grave, fiind afectate nu doar functia masticatorie sau cea fonetica.  implantologie 8
Are de suferit sanatatea intregului organism. In timp, tesutul osos, nemaiavand ce sa sustina, tinde sa se atrofieze, modificand astfel fizionomia si estetica faciala a pacientilor.
Din toate aceste motive, este important ca persoana edentata sa incerce sa-si rezolve cat mai curand problema danturii. Un ajutor in acest sens este oferit de tratamentele noastre de implantologie ce permit:
• Substituirea elementelor dentare pierdute cu implanturi dentare obisnuite (se efectueaza pe parcursul a cel putin doua sedinte succesive) sau cu implanturi dentare Fast & Fixed (realizate in decursul unei singure vizite);
• Reabilitarea completa a functiei masticatorii si evitarea utilizarii dentierelor incomode;
• Obtinerea unor rezultate impecabile, in conformitate cu dantura naturala a pacientului;
• Efectuarea interventiilor pentru aditia de os atunci cand tesutul dur este prea redus incat sa faciliteze inserarea unui implant dentar;
• Remodelarea maxilarului si a tesutului osos prin procedura de sinus lift, ce presupune inaltarea membranelor sinusale.

Implantologie. Indicatii  

Chirurgia implantara sau implantologia este indicata in cazul urmatoarelor categorii de pacienti:
• Adolescenti si tineri cu dentitie completa, carora le lipseste o parte dintre structurile dentare permanente (eruptie incompleta);
• Pacienti cu o dantura sanatoasa ce si-au pierdut unul sau mai multi dinti in urma unui eveniment traumatic;
• Pacienti afectati de maladii degenerative ale tesutului osos, ce au dus la edentatie totala sau partiala;
• Persoane care au apelat deja la diverse restaurari dentare, fara sa obtina rezultate satisfacatoare si de durata;
• Pacienti care desi au deja montata o lucrare protetica mobila (dentiera), din motive psihologice, functionale sau estetice, doresc sa-si imbunatateasca aspectul cavitatii orale prin montarea unei proteze dentare fixe.

Implantologie. Contraindicatii  implantologie 1

Situatiile clinice in care medicii acestui cabinet stomatologic nu recomanda interventiile de implantologie sunt putine, dar totusi exista:
• Prezenta unor maladii de o anumita gravitate: anemii, boli cardiovasculare, osteoporoza, tulburari de coagulare, diabet, etc.;
• Perioadele in care pacientii trec printr-un puternic stres de natura fizica sau psihica, intrucat sistemul imunitar poate rezulta slabit;
• In cazul fumatorilor, sansele de reusita sunt mult diminuate, motiv pentru care persoanele care fumeaza trebuie sa se abtina de la acest viciu, macar o perioada;
• Pe toata durata sarcinii, indiferent de epoca gestationala;
• In caz de igiena dentara deficitara.

Care sunt tratamentele noastre de implantologie?
Interventii de implantologie. Implant dentar

Implantologia se foloseste de inserarea unor elemente metalice biocomapatibile sau implanturi dentare. Prin interventie chirurgicala, acestea sunt fixate in tesutul osos al mandibulei sau al maxilarului. Rolul lor este sa inlocuiasca radacinile dintilor naturali cu structuri artificiale, care urmeaza sa joace rolul de piloni pentru sustinerea unei coroane dentare, punti sau lucrari de protetica.
Interventii de implantologie. Aditia de os
O alta procedura de implantologie a cabinetului nostru de stomatologie este aditia de os. O astfel de interventie este recomandata pacientilor edentati (fara dinti), cu tesut osos de sustinere insuficient pentru efectuarea unui implant dentar sau celor cu structuri de sustinere atrofiate din cauza bolii parodontale. In ambele cazuri, pacientii au nevoie de cresterea volumetrica a cantitatii de tesut osos alveolar.
Interventii de implantologie. Sinus lift
Interventia de sinus lift le este destinata persoanelor ce nu dispun de tesut osos suficient pe arcada superioara, in zona molarilor si a premolarilor. Procedura presupune augmentarea chirurgicala a structurilor osoase posterioare atrofiate si insuficiente pentru sustinerea implantului dentar. Concomitent este efectuata si ridicarea membranelor sinusale coborate in canalele alveolare ale maxilarului.
Interventii de implantologie. Fast & Fixed
Tehnica de implantare Fast & Fixed de la Bredent reprezinta una dintre cele mai potrivite solutii pentru pacientii ce au nevoie de substituirea rapida a dintilor pierduti. Sistemul Fast & Fixed permite obtinerea unei danturi permanante intr-o singura zi. Spre deosebire interventia clasica de implantare ce se executa in mai multe sedinte, aceasta procedura, de-a dreptul revolutionara, are nevoie de o unica vizita in cabinetul stomatologic.

Tarife practicate in cadrul clinicii noastre

Etapa I – Implant dentar MIS (inserarea implantului)  500 EURO  390 EURO
Etapa I – Implant dentar BREDENT (inserarea implantului)  650 EURO 550 EURO
Sistem Fast&Fixed Bredent (Germania) – ALL ON 4 (4 implanturi + 4 bonturi protetice + lucrare fixa provizorie) 4250 euro
Sistem Fast&Fixed Bredent (Germania) – ALL ON 6 (6 implanturi + 6 bonturi protetice + lucrare fixa provizorie) 5000 euro
Etapa I – Implant dentar Megagen AnyOne (inserarea implantului) 550 euro
Etapa I – Implant dentar STRAUMANN  800 euro
Etapa I – Implant dentar NOBEL BIOCARE  1000 euro
Etapa I – Implant dentar ALPHA BIO (inserarea implantului) 390 euro
Etapa I – Implant dentar ALPHA GATE (inserarea implantului) 390 euro
Etapa I – Implant dentar PALTOP (inserarea implantului) 390 euro
Etapa I – Implant dentar DENTIX (inserarea implantului) 290 euro
Etapa a II a – descoperire implant (include si bontul de vindecare dupa 4-6 luni ) 150 ron
Etapa a III a – lucrari dentare pe implant  
Coroana compozit provizorie 80 ron
Proteza tip Kemeny 300 ron
Modelare in scop diagnostic / dinte (Wax-up) 50 ron
Coroana metalo – ceramica pe implant (nu include bontul angulat) 990 ron
Coroana pe implant Nobel Biocare (include bontul protetic)  550 euro
Coroana pe implant Straumann (include bontul protetic)  450 euro
Coroana ceramica pe suport zirconiu pentru implant Straumann (include bontul protetic) 600 euro
Proteza pe implant 2000 ron
Bont protetic drept in functie de implant
Bont protetic angulat in functie de implant
Manopere chirurgicale adiacente implanturi  
Sinus lift extern (nu include materialele) 2000 ron
Manopera aditie osoasa 0,5 intre 200 ron si 500 ron
Sinus lift intern (nu include materialele) 1500 ron
Regenerare tisulara ghidata (os 0.5g + membrana 25×35 mm) 1000 ron
Preturi comparative Biomateriale / ( materiale necesare aditiei osoase; sunt necesare in anumite situatii impuse de medicul specialist implantolog)  
GEISTLICH  
Bio-os 0.5 g 500 ron
Bio-os 2 g 1200 ron
Bio-gide 25x 25 mm 800 ron
OSTEOBIOL  
Gen-os 0.25g 231 ron
Gen-os 0.5g 329 ron
Gen-os 1g 520 ron
Gen-os 2g 1010 ron
Evolution 20x20mm 485 ron
Evolution 30x30mm 607 ron
Evolution 25x35mm 485 ron

doctor empatie fiecare pagina fix

1
Salut,
Te putem ajuta cu ceva?
Powered by
SIMPLE SIDE TAB