Sinus lift

Sinus Lift

Sinus Lift

În ce constă procedura de reconstrucție?

Sinus lift. Când este indicată intervenția de reconstrucție sinusala?

Sinus lift. Care sunt alternativele?

Sinus lift. Recomandări

 

Atunci când este necesară implantarea în zona posterioară a arcadei superioare, adică zona molarilor și a premolarilor, este necesar ca medicul să apeleze la procedura de sinus lift.

 

În porțiunea respectivă, structura osoasă a maxilarului nu este compactă precum zona de corespondență mandibulară, ci este caracterizată de prezența unei cavități pline cu aer, cunoscută ca sinus maxilar.

 

Prin procedura de sinus lift, medicul:

  • pregătește arcada superioară pentru inserarea implantului dentar,
  • cu scopul creșterii volumetrice a țesului osos de pe arcada superioară,
  • simultan cu înălțarea membranei sinusului maxilar.

 

În ce constă procedura de reconstrucție?

 

Intervenția de implantologie sinus lift este considerată o tehnică de chirurgie implantară avansată, destinată regenerării osoase, absolut necesară pentru primirea implantului pe arcada superioară in zona laterala, fără să fie perforată membrana sinusală.

Procedura de sinus lift se poate realiza înainte sau în timpul intervenției de implantare și necesită doar anestezie locală, deoarece este complet nedureroasă.

  • Medicul face o incizie la nivelul gingiei, care corespunde cu zona edentată și efectuează un mic orificiu, până la membrana sinusului maxilar.
  • Medicul reușește să ridice membrană ce învelește sinusul, iar spațiul creat va fi completat cu o grefă osoasă (poate fi os bovin, osul pacientului sau o combinație a celor două).

 

Spre fericirea pacienților odontofobi (cu frică de dentist), operațiunea este complet nedurereroasa, întrucât o punem în practică sub anestezie locală sau sedare generală IV.

Această intervenție presupune incizarea gingiei în corespondență cu zona edentată și efectuarea unui mic orificiu până la membrană sinusului maxilar.

Odată expusă baza sinusului, specialistul implantolog are acces la cavitatea intraorală și reușește să înalte membrană ce inveleseste sinusul.

Spațiul astfel creat va fi completat cu o grefă de țesut osos autolog, heterolog sau artificial cu proprietăți osteo-integrative.

În cazul în care medicul constată că țesutul osos al pacientului are suficientă grosime pentru a suportă un implant dentar, procedura de sinus lift nu mai necesită să fie completată cu adiția de os.

 

Prin urmare, implantarea are loc pe parcursul aceleiași vizite în cabinetul stomatologic.

 

Sinus lift. Când este indicată intervenția de reconstrucție sinusala?

Înălțarea membranei sinusale și regenerarea ososa a maxilarului superior (sinus lift) trebuie efectuată în condițiile în care pacientul, pentru substituirea molarilor și a premolarilor, intenționează să folosească implanturi dentare, dar nu dispune de suficient țesut alveolar care să le asigure acestora rezistență și durabilitate.

 

Sinus lift. Care sunt alternativele?

În alternativă intervenției de sinus lift necesară pentru implantare, pacienții ar putea alege lucrările protetice (proteze dentare fixe sau mobile, punți, coroane).

Aceste proceduri însă, necesită și sacrificarea structurilor dentare sănătoase (atunci când ele există), motiv pentru care numeroase persoane renunta să mai substituie molarii sau premolarii extrași / căzuți.

 

Sinus lift. Recomandări

  • Cu toate că este considerată deja o rutină, procedura de sinus lift trebuie efectuată de mâinile experte ale specialiștilor implantologi;
  • Fiind totuși o procedura delicată, în acest cabinet stomatologic utilizăm această tehnică doar în cazul pacienților ce au nevoie de un implant dentar pe arcadă superioară, dar nu dispun de suficient țesut osos.
1
Salut,
Te putem ajuta cu ceva?
Powered by
SIMPLE SIDE TAB