ESTETICA DENTARA

Estetica dentara, recuperarea zambetului rapid, fara durere

In trecut, atunci cand zambetul nu era tocmai perfect, problemele de estetica dentara erau ameliorate prin intermediul unor tratamente destul de invazive, similare celor de protetica din prezent. Cosmetizarea danturii si reconstructia armoniei zambetului erau posibile doar „imbracand” tesutul dentar considerat „defect”, cu niste coroane artificiale, de cele mai multe ori inestetice.
Din fericire, stomatologia moderna ii lasa specialistului in estetica dentara libertatea de alegere a interventiei pentru corectarea discromiilor sau a micilor imperfectiuni dentare. Tratamentele acestui cabinet stomatologic au ca scop redescoperirea sanatatii orale si totodata frumusetea danturii. Pentru ca obiectivul nostru de baza este sa avem grija de zambetul pacientilor astfel incat sa-i ajutam sa-si recapete un aspect cat mai atragator, dar si increderea de sine.

Ce se intelege prin estetica dentara? 

 restaurari 6Odontoiatria estetica sau simplu estetica dentara, se ocupa cu toate acele proceduri stomatologice ce au drept scop imbunatatirea aspectului partii inferioare a fetei. Aceasta ramura stomatologica ce are ca si camp de lucru dintii si gingiile, reuneste toate acele terapii dentare necesare pentru infrumusetarea zambetului:
• Aplicarea de fatete din ceramica;
• Tratamente cu incrustatii ceramica;
• Tratamente cu incrustatii compozit;
• Cure stomatologice pentru albirea dintilor;
• Aplicarea de bijuterii dentare;
• Remodelarea estetica a gingiilor.
Datorita noilor tehnici si materiale utilizate, toate aceste tratamente de estetica dentara sunt capabile sa corecteze defectele de forma, culoare, luminozitate sau de morfologie, fara sa fie afectata structura si functionalitatea dintilor „prelucrati”. Astfel, procedurile reunite in aceasta categorie stomatologica, devin cel mai eficient si sigur instrument de infumusetare a cavitatii orale.
Printre pacientii ce apeleaza la tratamentele de estetica dentara se numara persoane care, nemultumite de infatisarea fetei si in particular a danturii, doresc sa le imbunatateasca. Fara durere si fara contraindicatii sau disconfort, pe parcursul catorva sedinte in acest cabinet stomatologic, medicii nostri va pot ajuta sa va recapatati aspectul natural si sanatos al dintilor.

Care este rolul tratamentelor de estetica dentara?

Un zambet frumos isi lasa amprenta pe relatiile sociale si profesionale ale individului modern si de cele mai multe ori ajunge sa devina una dintre cele mai importante caracteristici ale sale. Si daca sanatatea dentara este asociata cu o dantura bine ingrijita si fara deficite evidente de estetica si de functionalitate, surasul atragator este o particularitate ce ajuta la redobandirea increderii si a respectului celorlalti.
Altfel spus, o dantura perfecta ii poate fi de ajutor oricarei persoane sa se simta in largul sau, indiferent unde se afla si indiferent de tipul de relatii pe care intentioneaza sa le cladeasca. Prin urmare, atunci cand aspectul oral este de departe unul cu deficite vizibile, estetica dentara devine alegerea cea mai sigura si cea mai putin invaziva care va poate ajuta sa zambiti din nou cu spontaneitate, siguranta si incredere.

Ce tratamente de estetica dentara va oferim?  

ortodontie 6Tratamente de estetica dentara. Fatete de ceramica

Aplicarea de fatete de ceramica este o tehnica moderna, neinvaziva, pentru infrumusetarea zambetului, ce presupune corectarea carentelor dentare de natura estetica (forma, culoare, structura, pozitionare). Tratamentul ofera durabilitate si rezistenta dintilor, reprezentand o alternativa optima atunci cand alte terapii de estetica dentara sau de ortodontie nu dau rezultate multumitoare.

Tratamente de estetica dentara. Incrustatii ceramica

Tratamentele cu incrustatii ceramica sunt considerate ca fiind printre cele mai performante tehnici pentru restaurarea si reconstructia molarilor sau a premolarilor, potrivit structurii morfologice naturale. Sistemul CAD-CAM le garanteaza pacientilor durabilitatea in timp a lucrarii si rezistenta sporita in fata factorilor ce cauzeaza uzura dentara (fortele de masticatie).

Tratamente de estetica dentara. Incrustatii compozit

Aplicarea de incrustatii compozit in vederea umplerii cavitatilor datorate leziunilor cariogene, este un optim tratament de estetica dentara pentru reconstructia structurilor dentare posterioare. Intrucat permite refacerea anatomica a molarilor si a premolarilor, procedura este considerata una de tip restaurativ, aflata undeva intre obturatiile din compozit si coroanele dentare.

Tratamente de estetica dentara. Albire dentara

Daca albirea dintilor se afla printre obiectivele omului modern, tratamentele de estetica dentara devin o solicitare tot mai frecventa a cabinetului nostru de stomatologie. Procedura profesionala de albire dentara cu lampa ZOOM este una extrem de operativa. Rezultatele sunt vizibile inca din prima sedinta si in functie de igiena dentara ulterioara, efectele pot dura chiar si 2-3 ani.

Tratamente de estetica dentara. Bijuterii dentare

Chiar daca nu este vorba despre o interventie stomatologica propriu-zisa, aplicarea de bijuterii dentare a devenit o solicitare ce are drept scop infumusetarea zambetului. Este vorba despre o procedura de estetica dentara neinvaziva, ce nu afecteaza smaltul si care presupune fixarea unor mici pietricele ornamentale pe suprafata exterioara a dintilor frontali.

Tratamente de estetica dentara. Remodelare estetica

Curele stomatologice de estetica dentara ce au drept scop infrumusetarea zambetului, sunt indreptate si inspre corectiile tesutului gingival. Tratamentul de remodelare estetica este recomandat pacientilor ce se confrunta cu hiperplazia gingivala (dinti „scurti”, erupti incomplet, acoperiti de gingii) si celor afectati de recesiunea gingivala (dinti „lungi”, cu radacini descoperite din cauza bolilor parodontale).

doctor empatie fiecare pagina fix

1
Salut,
Te putem ajuta cu ceva?
Powered by
SIMPLE SIDE TAB