Inhalosedare

Inhalosedare, eliminarea anxietatii si a durerii

Unul dintre punctele de forta ale cabinetului stomatologic din Bucuresti Cris Smile este succesul cu care medicii nostri reusesc sa ajute fiecare pacient sa treaca peste „frica de dentist”, o fobie ce influenteaza circa 6 din 10 persoane. Iar una dintre metodele „aliate” si preferate de pacientii de orice varsta, este reprezentata de procedura de inhalosedare.
Anestezia prin inhalosedare permite modificarea perceptiilor pacientilor atunci cand in mod normal acestia sunt timorati din cauza interventiilor stomatologice. In plus, prin inhalosedare, odata cu facilitarea curelor dentare, se reduc vizitele in cabinetul de stomatologie si implicit, si costurile finale ale tratamentelor. Nu degeaba sedarea constienta este considerata una dintre cele mai inovative tehnici adoptate in campul odontoiatriei moderne. stomatologie copii 3

Inhalosedare. Cum poate fi rezolvata problema pacientilor odontofobi?

Cand pacientii „doborati” de adevarate fobii (pacienti odontofobi) nu reusesc sa gaseasca o alternativa pentru senzatia de frica si stres sau pentru sensibilitatea reala la stimulii durerosi, adeseori isi manifesta tendinta sa amane cat mai mult curele stomatologice.
In timp, orice leziune superficiala, daca nu este tratata, ajunge sa se agraveze, inrautatind in cele din urma starea generala de sanatate. Rezultatul este necesitatea unor cure tot mai complexe, ce implica o cheltuiala tot mai ridicata.
Pentru pacientii anxiosi chiar si din cauza gandului ca trebuie sa se supuna unor terapii de stomatologie, rezolvarea este simpla. Prin inhalosedare, medicii cabinetului stomatologic Cris Smile le ofera raspunsuri tuturor celor interesati sa gaseasca cele mai bune solutii pentru finalizarea curelor dentare fara stres, fara durere, in perfecta liniste si siguranta.

In ce consta anestezia prin inhalosedare?

Tehnica de inhalosedare, alaturi de sedare generala IV asistata de medic ATI, se numara printre procedurile noastre de anestezie. Cunoscuta si cu denumirea de sedare constienta cu protoxid de azot, inhalosedarea este intermediata de utilizarea unui dispozitiv medical special, ce emana un amestec de oxigen si protoxid de azot.
Pacientul respira gazul ajutandu-se de o mascuta nazala, confortabila atat pentru adult, cat si pentru cei mici. Concentratia de oxigen in raport cu protoxidul de azot este dozata de medicul specialist in functie de varsta pacientului, de greutatea acestuia si tinand cont de durata interventiei.
Efectul este imediat si dupa numai cateva minute, persoanele sedate reusesc sa ajunga la o placuta stare de relaxare si chiar de euforie. Mai mult de atat, anestezia prin inhalosedare determina diminuarea sensibilitatii la durere, desensibilizeaza mucoasele cavitatii orale si potenteaza actiunea anestezicului local.
Cu toate acestea, pacientul ramane treaz pe tot parcursul operatiunilor stomatologice si poate comunica sau / si colabora in liniste cu medicul curant. Orice tensiune, cat de mica, orice neliniste si nervozitate dispar din momentul in care asa-zisul „gaz ilariant” incepe sa-si faca efectul.
Odata sedinta incheiata, medicul dentist administreaza timp de cateva minute oxigen pur, pana ce efectul sedarii dispare in totalitate. Astfel, pacientii sunt in masura sa paraseasca locatia pe propriile picioare, perfect constienti si capabili chiar sa sofeze.

Cine poate beneficia de inhalosedare?  stomatologie copii 6

Sedarea constienta cu „gaz ilariant” reprezinta o metoda cat se poate de sigura, intrucat protoxidul de azot nu este metabolizat de organism. Substanta gazoasa este eliminata in totalitate imediat dupa ce nu mai este administrata.
Inhalosedarea nu este toxica si nici nu cauzeaza alergii. Indiferent de terapia odontoiatrica (endodontie, implantologie, profilaxie dentara, parodontologie, etc.), nu exista adult sau copil, curajos sau temator, linistit sau agitat, care sa nu poata beneficia de toate avantajele sedarii constiente. Tocmai din aceste motive, o recomandam tuturor:
• Copiilor scolari si prescolari tematori la vederea echipamentelor medicale si a cabinetului de stomatologie, ce refuza sa colaboreze si sa se supuna terapiilor, fie ele si de rutina;
• Adolescentilor si adultilor odontofobi terorizati pana si de fotoliul din cabinetul stomatologic;
• Pacientilor purtatori de handicap fizic sau / si mental, aflati in imposibilitatea de a ramane nemiscati pe durata tratamentului.

Inhalosedare. Exista contraindicatii?

In ciuda faptului ca oxigenul in combinatie cu protoxidul de azot este lipsit de efecte secundare, procedura de inhalosedare are si cateva contraindicatii pentru:
• Persoanele toxicodependente;
• Pacientii depresivi aflati in terapie cu antipsihotice si antidepresive;
• Femeile insarcinate in primul trimestru;
• Pacientii ce sufera de maladii pulmonare cronice;
• Persoanele afectate de boli mentale grave;
• Toti cei care sufera de claustrofobie;
• Adultii si copiii care din diverse motive nu reusesc sa respire pe nas.

Inhalosedare. Recomandari

• Tehnica de inhalosedare se numara printre cele mai sigure proceduri de anestezie, tocmai pentru ca nu este toxica, nu produce alergii si este usor de pus in aplicare;
• Prin inhalosedare, fiecare poate infrunta tratamentele de stomatologie fara emotii, fara durere si poate parasi scaunul dentistului cu zambetul pe buze;
• Pentru linistea noastra si mai ales pentru confortul pacientilor, recomandam sedarea constienta cu protoxid de azot in orice tip de terapii, oricat ar fi de putin invazive.

doctor empatie fiecare pagina fix

1
Salut,
Te putem ajuta cu ceva?
Powered by
SIMPLE SIDE TAB