PARODONTOLOGIE

Tratamente de parodontologie pentru cura bolii parodontale

Prin tratamentele de parodontologie, intentionam sa ne ajutam pacientii cabinetului stomatologic Cris Smile sa cunoasca adevaratele cauze ale pierderii dintilor. Pentru ca aparte traumatismele sau leziunile cariogene, printre factorii responsabili se numara si boala parodonatala. Iar la baza acesteia se afla acumularile de placa bacteriana si depozitele calcificate de tartru.

De obicei, persoanele tinere, dar si cele trecute de prima tinerete ajung sa neglijeze semnele timpurii ale maladiilor ce intereseaza tesutul de sustinere dentar. De la inflamatia gingiilor, daca nu se elimina cauzele si nu se iau masuri, pacientii pot ajunge sa se confrunte cu parodontoze, ultimul stadiu al bolii parodontale. Iar de la diagnosticare si pana la slabirea rezistentei dentare in canalul alveolar, nu mai este decat un pas.

Parodontologie. Caracteristici de baza  profilaxie 13

Specialitatea stomatologica de parodontologie, asa cum se sugereaza din denumire, se ocupa cu studiul tesutului de sustinere a dintilor (parodontiu) si a maladiilor aferente. Este vorba despre diagnosticarea, prevenirea si tratarea bolii parodontale, o maladie de natura inflamatorie cauzata de acumularile de placa bacteriana, considerata principala responsabila de pierderea dintilor.
Parodontiul sau tesutul de suport dentar include:

  • Gingiile sau tesuturile moi ce potejeaza o parte din coroana dentara si acopera integral radacina;
  • Ligamentele parodontale, un fel de tesuturi „amortizoare” ce unesc radacina dintelui de canalul alveolar;
  • Cementul radicular, stratul ce acopera integral radacinile dentare;
  • Osul alveolar, tesutul osos maxilar / mandibular ce „gazduieste” radacina.

Rolul tratamentelor de parodontologie

Scopul primar al tratamentelor de parodontologie incepe cu mentinerea in conditii favorabile a structurilor dentare naturale, astfel incat sa fie conservate functia masticatorie, functia fonetica si estetica dentara.
Pentru cariile dentare exista tratamente specifice de endodontie, ce consta in obturatii coronare, iar atunci cand este nevoie, si in devitalizarea dintelui. Daca sunt diagnosticate malocluzii dentare (alinierea deficitara a dintilor pe o arcada sau in raport cu cealalta arcada), recomandam terapii de ortodontie cu aparate dentare fixe sau dupa caz, cu aparate dentare mobile, linguale sau invizibile.
Insa daca ne confruntam cu boala parodontala, terapiile de parodontologie se desfasoara in si din mai multe directii:
Tratamente de parodontologie. Faza I
Medicul specialist in parodontologie pune un diagnostic precis, bazandu-se pe simptomatica prezenta si pe gradul de severitate al simptomelor. Apoi intervine pentru inlaturarea factorilor cauzatori, adica a tartrului, prin tratamentele de profilaxie dentara: detartraj, curatare profesionala si Air Flow.
Dentistul evalueaza gravitatea situatiei si nivelul in care este afectat parodontiul, dupa care decide daca este nevoie si de alte terapii complementare precum cele din etapa a II-a.  restaurari 4
Tratamente de parodontologie. Faza a II-a
In faza a II-a, curele efectuate de specialistul parodontolog indeplinesc un rol dublu:
• De reconstructie a parodontului;
• De remodelare estetica a tesuturilor deteriorate.
La nevoie, cand tesutul parodontal este grav afectat, adica atunci cand acesta nu mai poate sustine o lucrare protetica sau un implant dentar, este recomandata reconstructia osoasa (aditia de os) a structurii de sustinere.
O alta abordare este reprezentata de remodelarea tesuturilor moi (tratamente de remodelare estetica) afectate de prezenta buzunarelor parodontale, ce pot fi asociate cu recesiunea gingivala (efectul de „dinti alungiti”).
Tratamente de parodontologie. Faza a III-a
Tratamentele de parodontologie indeplinesc si un rol de terapie conservativa, ce permite mentinerea rezultatelor in timp. Este important ca fiecare persoana ce s-a confruntat cu boala parodontala, sa stie ca este vorba despre o maladie cronica, ce evolueaza in tacere.
Daca boala parodontala nu este controlata prin igiena dentara la domiciliu si prin curele profesionale de profilaxie dentara, are toate sansele sa recidiveze.

Principalele boli parodontale tratate in cabinetul nostru de stomatologie Bucuresti

a. Gingivitele
Sub denumirea de gingivite sunt reunite o serie de inflamatii superficiale ale gingiilor, fara ca straturile profunde ale peridontiului sa fie afectate. Gingivitele pot fi usor recunoscute dupa sensibilitatea gingivala insotita de inflamatia si de sangerarea gingiilor si chiar de durerea din timpul masticatiei.
Daca sunt diagnosticate timpuriu, pot fi ameliorate si tratate prin procedurile de detartraj cu ultrasunete. Terapiile de profilaxie dentara (curatare profesionala, detartraj, Air Flow) consta in eliminarea placii bacteriene si a tartrului, favorizand astfel decontaminarea si decongestionarea gingiilor.
b. Parodontoza
Nediagnosticate si netratate la timp, gingivitele evoleaza si se cronicizeaza, iar boala parodontala se transforma in parodontoza. Inflamatia ce initial a afectat doar gingiile, se va extinde pana la straturile profunde ale peridontiului, cauzand chiar si reductia osoasa. Mai exact, are loc „micirea” tesutului osos ce sustine gingiile.
Dar orice persoana ce se confrunta cu depozitele inestetice de tartru, trebuie sa inteleaga ca aceste acumulari mineralo-organice se afla la baza instaurarii bolii parodontale, principala responsabila de pierderea dintilor.

Tarife Parodontologie 

Chiuretaj parodontal in camp inchis / dinte 50 ron
Chiuretaj parodontal in camp deschis / dinte 80 ron
Chiuretaj parodontal / arcada 400 ron
Tratamentul abcesului parodontal 100 ron
Imobilizare cu compozit 50 ron / dinte
Detartraj manual / dinte 20 ron
Aplicatii pasta TM 20 ron / dinte

doctor empatie fiecare pagina fix

1
Salut,
Te putem ajuta cu ceva?
Powered by
SIMPLE SIDE TAB