PROFILAXIE DENTARA

Profilaxie dentara

Profilaxie dentara, pentru ca este mai usor sa preveniti

Indiferent de domeniul medical, specialistii in halate albe sunt de acord ca este mai usor sa previi decat sa tratezi. Recunoasterea rolului pe care-l au metodele profesionale de profilaxie dentara a permis includerea lor printre tratamentele specifice de stomatologie.
Atentia medicilor nostri este indreptata nu numai catre ortodontie, implantologie, endodontie sau parodontologie, ci si si catre preintampinarea afectiunilor orale cu ajutorul curelor de profilaxie dentara. Folosindu-se de mici interventii, de cele mai multe ori prea putin invazive, dentistii din cabinetul stomatologic Cris Smile va ajuta sa preveniti instaurarea afectiunilor dentare (boli parodontale, carii dentare, etc.).

Ce sunt tratamentele de profilaxie dentara?  profilaxie 1

Sub denumirea de tratamente de profilaxie dentara sunt cuprinse toate procedurile executate de catre medicul stomatolog specialist, in scopul eliminarii depunerilor de tartru datorate unei igiene orale la domiciliu insuficiente sau necorespunzatoare.
Tratamentul de profilaxie dentara presupune identificarea celor mai eficiente metode in masura sa combata bolile parodontale si cariile dentare. Se bazeaza in special pe:
• Operatiuni specifice de prevenire a placii bacteriene si a tartrului;
• Eliminarea factorilor determinanti in aparitia cariilor dentare;
• Folosirea unor proceduri pentru intarirea suprafetelor dentare;
• Vizite periodice pentru verificarea sanatatii dentare;
• Educarea pacientilor catre respectarea unor norme de igiena.

Care este rolul tratamentelor de profilaxie dentara?

Sunt multe persoanele, adulti sau copii, care nu se prezinta intr-un cabinet stomatologic decat atunci cand se vad depasiti de situatie. Cel mai adesea, vizitele sunt determinate de deterioarea vizibila a starii de sanatate a cavitatii orale, adica atunci cand pacientii isi vad afectate nu doar estetica dentara, ci si functionalitatea dintilor.
O igiena orala corespunzatoare reprezinta insa primul pas spre o dantura frumoasa si sanatoasa. Si nu conteaza daca este vorba despre dintii naturali, despre proteze sau punti dentare. Igiena trebuie sa fie perceputa drept o rutina cotidiana, prima ce poate salva nu doar structura coroanelor dentare, ci si tesuturile de sustinere (peridontiul).
Insa periuta si pasta de dinti, folosirea apelor de gura si a atei dentare se pot dovedi insuficiente pentru indepartarea depunerilor din spatiile greu accesibile precum zonele interdentare sau cele localizate sub gingie. In aceste arii, placa bacteriana se acumuleaza rapid si pentru a fi indepartata este nevoie de operatiuni de profilaxie dentara, pe care va invitam sa le descoperiti.  profilaxie 2

Avantajele procedurilor de profilaxie dentara

Tratamentele profesionale de profilaxie dentara va ajuta sa va mentineti pe termen lung, aspectul sanatos al danturii. Totul se datoreaza procedurilor ce au drept scop:
• Curatarea dintilor in profunzime;
• Eliminarea placii din spatiile greu accesibile;
• Prevenirea formarii cariilor;
• Combaterea retractarii gingiilor;
• Albirea danturii ingalbenite;
• Lustruirea suprafetei dentare;
• Diminuarea sensibilitatii dentare;
• Reducerea inflamatiilor gingivale;
• Intarirea structurilor dentare;
• Prevenirea pierderilor de tesut osos;
• Remediu impotriva alitozei;
• Indepartarea eficace a petelor dentare.

Care sunt tratamentele noastre de profilaxie dentara?

Profilaxie dentara. Detartraj
Procedura de detartraj pe care o efectuam cu ajutorul ultrasunetelor, are drept scop indepartarea depunerilor de placa bacteriana si de tartru, primele responsabile de boala parodontala si de cariile dentare.

Profilaxie dentara. Periaj profesional
Cu ajutorul tratamentelor noastre de periaj profesional efectuate cu un instrumentar specific cu ultrasunete si cu o pasta de dinti cu actiune intensiva, va puteti proteja un timp indelungat de carii dentare, boli parodontale si acumulari de tartru.

Profilaxie dentara. Air Flow  profilaxie 3
Sistemul Air Flow presupune utilizarea unui dispozitiv revolutionar care, folosindu-se de directionarea jetului de aer in amestec cu particule de bicarbonat si apa demineralizata, faciliteaza albirea dentara si curatarea spatiilor interdentare.
Profilaxie dentara. Fluorizare
Contribuind la remineralizarea straturilor dentare, inca din copilarie, tratamentele de fluorizare reprezinta o solutie optima si de durata pentru protejarea dintilor de aparitia cariilor dentare si de acumularile de tartru.
Profilaxie dentara. Sigilare
Cu ajutorul procedurii de sigilare dentara, ce presupune aplicarea unei substante de consistenta fluida la suprafata dintilor si in spatiile interdentale, este posibila protejarea structurilor dentare predispuse la aparitia cariilor.
Profilaxie dentara. Gutiere bruxism
Aplicarea de gutiere bruxism, de forma unor mascute ce imbraca fiecare arcada, va protejeaza dantura de eroziunea cauzata de frecarea involuntara a dintilor in timpul somnului, adica de bruxism.

Profilaxie dentara. Recomandari

Chiar si in prezenta respectarii normelor de igiena orala la domiciliu, pentru prevenirea celor mai frecvente afectiuni orale, le recomandam pacientilor sa ne viziteze macar o data pe an, pentru un control de rutina, insotit atunci cand este cazul, si de masuri specifice de profilaxie dentara.

Tarife practicate in cadrul clinicii noastre

Aplicare desensibilizant 30 ron / dinte
Fluorizare in cabinet – ambele arcade 100 ron
Fluorizare in cabinet – o arcada 50 ron
Detartraj cu ultrasunete 50 ron / arcada
Periaj profesional – ambele arcade 50 ron
Igienizare cu air-flow (prophy-jet) 50 ron
Igienizare completa (detartraj, periaj, airflow) 200 ron
! Oferta – Detartraj + periaj 150 ron
Sigilare dinti definitivi (profilaxia cariei dentare) 80 ron
Sigilare largita dinti definitivi (profilaxia cariei dentare) 100 ron
Gutiera bruxism 150 ron

doctor empatie fiecare pagina fix

1
Salut,
Te putem ajuta cu ceva?
Powered by
SIMPLE SIDE TAB