Protetica | Lucrari dentare | Proteze dentare

Protetica | Lucrari Dentare | Proteze Dentare

Lucrari de protetica dentara. Proteze dentare fixe sau mobile

Categoria pacientilor ce apeleaza la lucrarile protetice sau de reconstructie cu proteze dentare nu se incadreaza intr-un interval de varsta anume. Din diverse motive, tinerii si batranii isi pot pierde unul sau mai multe elemente dentare, uneori chiar intreaga dantura. Iar pierderea dintilor duce cu siguranta la compromiterea armoniei celor doua arcade si a functionalitatii danturii. De cele mai multe ori, o astfel de carenta ajunge sa aiba un impact social semnificativ asupra persoanelor in cauza. 
Lipsa dintilor (edentatie) partiala sau totala se poate datora unor evenimente traumatice ce afecteaza iremediabil structurile dentare, precum si leziunilor cariogene netratate sau proceselor inflamatorii in curs (boli parodontale). Din fericire pentru persoanele edentate (fara dinti), le propunem pacientilor nostri sa-si reabiliteze estetica si functionalitatea danturii prin lucrari de protetica fixe si mobile.  restaurari 6

Proteze dentare. Caracteristicile de baza ale lucrarilor protetice

 Protezele dentare sunt lucrari ortodontice destinate reconstruirii danturii pierdute total sau partial de pe una ori de pe ambele arcade. Aceste lucrari de protetica sunt astfel concepute incat sa reabiliteze intr-o proportie cat mai mare functiile orale ale pacientilor edentati (fara dinti).
O proteza dentara corect realizata, care respecta structurile anatomice existente deja, are rolul sa:

  • Restabileasca masticatia pacientului;
  • Amelioreze functia fonetica, favorizand articularea si pronuntarea literelor;
  • Imbunatateasca estetica faciala (nu mai are loc retragerea sau / si deformarea tesutului osos de sustinere). 

Restabilirea functiilor si a esteticii alterate se face inlocuind dintii pierduti prin elemente dentare artificiale, confectionate in laboratorul odontotehnic, pe baza amprentei dentare a pacientului. Atunci cand pacientii nu dispun de suficiente elemente dentare sanatoase pentru ancorarea lucrarii de protetica, optiunile pe care vi le propunem sunt doua:

  • Efectuarea unui implant dentar, utilizat ulterior pe post de pilon pentru sustinerea intregii proteze dentare;
  • Realizarea unei proteze dentare mobile totale sau partiale, ce nu mai este neaparat conditionata de prezenta dintilor pentru ancorare. 

Protetica dentara. Tipuri de proteze dentare  restaurari 4

Protetica dentara. Proteze dentare fixe 
Aceasta tipologie de proteze dentare este caracterizata de faptul ca dispozitivele ortodontice sunt cimentate definitiv in cavitatea orala a pacientului, fara sa poata fi indepartate. Ca suport, o proteza dentara fixa poate avea unul sau mai multi dinti ce sunt prelucrati anterior de catre specialistul stomatolog si destinati incapsularii (imbracarii).
Fixarea pe structurile dentare naturale este conditionata de starea dintilor si a radacinilor naturale, ce trebuie sa fie destul de sanatoase incat sa poata suporta ancorarea lucrarii de protetica. In alternativa, atunci cand pacientii nu dispun de dinti in stare buna si este nevoie de extractia lor, fixarea se poate face pe un pilon artificial din titaniu (implant dentar). Inserat intr-o etapa anterioara in tesutul osos, implantul va avea rolul sa sustina proteza dentara.
Materialele din care se realizeza pot fi ceramica, metalul sau o combinare a celor doua. Cel mai des utilizate sunt protezele dentare cu o baza de metal (ii va darui rezistenta lucrarii de protetica), pe care apoi sunt fixate coroanele artificiale din portelan (imita cel mai bine dintii naturali, ca structura, textura si cromatica).
Protetica dentara. Proteze dentare mobile 

Spre deosebire de protezele dentare fixe, dispozitivele protetice mobile, cunoscute si ca dentiere, nu sunt fixate definitiv pe arcada / arcadele pacientilor, ci pot fi indepartate pentru a se curata. In prezent raman o alternativa optima si in acelasi timp economica pentru substituirea dintilor in cazul persoanelor edentate total sau partial, ce nu pot sa apeleze la dispozitivele fixe.
Protezele dentare mobile totale le sunt recomandate pacientilor carora le lipsesc atat dintii naturali, cat si elementele utile protezarii (radacini naturale sau implanturi dentare). Dispozitivul mobil este constituit dintr-o baza protetica (rasina biocompatibila cu tesuturile umane), fixata in cavitatea orala a pacientului, ce urmeaza cu fidelitate structurile osoase si tesutul gingival.  restaurari 3
Protezele dentare mobile partiale le sunt destinate pacientilor edentati partial, care mai dispun de cateva elemente dentare pentru ancorarea lucrarii protetice. In acest caz, fixarea se face cu ajutorul crosetelor metalice. Nu prevede incapsularea si, implicit, nici prelucrarea coroanelor dentare sanatoase. Prezenta partilor metalice de sustinere ii permite dispozitivului protetic o mai buna stabilitate si functionalitate.

Lucrari de protetica dentara. Proteze dentare. Recomandari  

• Perioada de adaptare cu noile proteze dentare fixe sau mobile variaza de la un pacient la altul si depinde de capacitatea fiecaruia de a se adapta la schimbare;
• Folosirea dispozitivelor protetice poate avea ca efect cresterea secretiilor salivare, concomitent cu alterarea perceptiilor de gust si uneori chiar si cu iritarea tesuturilor moi (gingii, limba);
• Fiind similara danturii naturale, orice purtator de proteze dentare trebuie sa se ingrijeasca de igiena orala, lucrarea protetica favorizand raspandirea maladiilor cavitatii bucale (inflamarea mucoaselor, aparitia de carii dentare, avansarea bolii parodontale).

Tarife practicate in cadrul clinicii noastre

Ablatie coroana (indepartarea unei coroane vechi) 40 ron / element
Ablatie pivot turnat de pe canal 80 ron
Coroana provizorie in cabinet 40 ron
Coroana provizorie in laborator 90 ron
Coroana acrilat definitiva 130 ron
Dispozitiv corono radicular (pivot turnat) 180 ron
Dispozitiv corono radicular (argint) 200 ron
Pivot fibra de sticla (1 canal) + refacere bont 180 ron
Pivot fibra de sticla (2 canale) sau molar + refacere bont 220 ron
Reparare fateta acrilat 100 ron
Refacere bont 90 ron
Coroana metalica turnata 240 ron
Coroana metalo-acrilica (Weisser) 270 ron
Coroana metalo-ceramica semifizionomica (Weisser) 450 ron
Coroana metalo-ceramica total fizionomica 550 ron
Coroana Weisser zirconiu 750 ron
Coroana ceramica pe suport zirconiu 1500 ron  950 ron
Coroana integral ceramica 1190 ron
Coroana E-max pentru molari si premolari 1190 ron
Coroana E-max cu placare ceramica pentru frontali 1200 ron
Coroana metalo-ceramica pe implant (nu include bontul angulat) 990 ron
Coroana ceramica pe zirconiu pe implant 1690 ron
Cimentare cu fosfat de zinc (se taxeaza numai daca nu este executata in cadrul cabinetului nostru) 30 ron
Cimentare cu galssionomer (se taxeaza numai daca nu este executata in cadrul cabinetului nostru) 40 ron
Cimentare cu rasina adeziva (se taxeaza numai daca nu este executata in cadrul cabinetului nostru) 50 ron / element
 Proteza partial acrilica Heraeus Kulzer 800 ron
 Proteza partial acrilica cu dinti din acrilat 900 ron
 Proteza partial acrilica cu dinti din compozit 1200 ron
 Proteza total acrilica cu dinti din acrilat Heraeus Kulzer 900 ron
 Proteza total acrilica cu dinti din acrilat 1000 ron
 Proteza total acrilica cu dinti din compozit 1400 ron
Proteza partiala acrilica 800 ron 
Proteza totala acrilica 900 ron 
Proteza Kemeny 300 ron
Proteza flexibila 1500 ron 
Proteza scheletata cu sisteme speciale (sistemele sunt incluse) de la 2200 la 2500 ron – in functie de sisteme
Captusire proteza acrilica 300 ron
Inlocuire dinte in proteza 120 ron
Reparatie croset 120 ron
Reparatie proteza 150 ron
 Slefuire cu prag 100 ron
 Plasa prefabricata 300 ron

   

doctor empatie fiecare pagina fix

1
Salut,
Te putem ajuta cu ceva?
Powered by
SIMPLE SIDE TAB