STOMATOLOGIE COPII

Pedodontie, tratamente de stomatologie pediatrica

STOMATOLOGIE COPII

O dantura impecabila isi are originile inca in frageda copilarie. Insa pentru a o intretine, este nevoie de ajutorul tratamentelor de pedodontie. Iata de ce medicii cabinetului stomatologic Bucuresti Cris Smile se adreseaza nu doar adultilor, ci si copiilor. Prin curele specifice de stomatologie pediatrica, stam la dispozitia micilor nostri pacienti cu dinti de lapte sau cu dentitie mixta.
Dentitia copiilor incepe sa se dezvolte din timpul vietii intrauterine. Avand rolul sa mentina spatiul destinat dintilor permanenti, dintii de lapte sunt importanti in estetica dentara si faciala a copiilor si a bebelusilor. Dar conservarea acestora in perfecta stare este adeseori obstacolata de viciile comportamentale ale copilariei, de unele carente de nutrienti, precum si de obiceiurile alimentare nu tocmai sanatoase.

Pedodontie. Caracteristicile tratamentelor de stomatologie pediatrica, stomatologie copii stomatologie copii 2

 Tratamentele de pedodontie sau de stomatologie pediatrica (stomatologie copii) se ocupa de sanatatea cavitatii oro-dentare a copiilor. Medicii cabinetului stomatologic Bucuresti Cris Smile sunt specializati si in stomatologie pediatrica.
Indiferent de cat de bine este pregatit, nu orice medic stomatolog este in masura sa acorde curele necesare pacientilor cu dinti de lapte. Dentistul ce se ocupa de cei mici sau medicul pedodont este un specialist ce detine toate competentele necesare pentru tratarea copiilor.
Incepand de la rabdarea de fier, specialistul in pedodontie trebuie sa stie cum sa-si abordeze micii pacienti. Adeseori, acestia nu pasesc foarte increzatori in cabinetul de stomatologie pediatrica si de cele mai multe ori se incapataneaza sa se supuna vizitelor de specialitate.
Obiectivele medicilor nostri pedodonti sunt indreptate inspre:
• Prevenirea si tratarea cariilor dentare;
• Asigurarea curelor necesare dintilor de lapte;
• Educarea copiilor in ce priveste igiena dentara;
• Tratarea timpurie a malocluziilor cu aparate dentare;
• Interventiile de sigilare a primilor dinti permanenti;
• Punerea in aplicare a tratamentelor de fluorizare.

Pedodontie. Prima vizita in cabinetul stomatologic

Nu exista un moment anume in care parintii trebuie sa vina cu cei mici in cabinetul de stomatologie. Potrivit unor pareri, varsta optima ar fi in jur de 4 ani, odata cu incheierea fazei de eruptie a dintilor de lapte. Alti specialisti considera insa oportun ca prima vizita sa aiba loc chiar inaintea varstei de un an, tocmai pentru a fi evaluata necesitatea curelor profilactice de fluorizare. Date fiind experientele noastre trecute cu micii pacienti, consideram ca este important ca prima vizita sa nu coincida neaparat cu initierea unui tratament de pedodontie. Trebuie privita mai degraba ca un fel de ambientalizare cu mediul si nu ca o intalnire obligatorie cu terapiile stomatologice. In timpul vizitei de curtoazie, copilul va putea descoperi ca dincolo de halatele albe nu se ascunde „bau bau”. Totodata este fundamental ca raportul dintre parinti si copii sa fie unul relaxant, fara ca adultii sa le transmita celor mici propriile angoase sau temeri motivate de experientele avute cu mediul spitalicesc.

De ce sa va aduceti copiii in cabinetul de stomatologie pediatrica?  stomatologie copii 1

 Prin categoria ce reuneste tratamentele de pedodontie, ne adresam in special parintilor, bunicilor si in general adultilor. Daca inca nu v-ati programat copilasul sau nepotelul in cabinetul stomatologic Bucuresti Cris Smile, va invitam sa o faceti, pentru ca sanatatea danturii este esentiala inca din primii ani de viata.
Doar printr-o vizita si control amanuntit, vom reusi sa identificam principalele patologii si probleme orale ale copiilor:
1. Carii dentare
Cariile dentare sunt cele mai frecvente afectiuni ale pacientilor de varsta pediatrica. Datorita evolutiei rapide, daca nu se intervine la timp prin tratamentele de pedodontie, acestea pot duce la pierderea precoce a elementului dentar. Pe de alta parte, cariile profunde pot afecta si radacinile dintilor permanenti.
2. Malocluzii
Malocluziile cavitatii orale in perioada copilariei se datoreaza in principal viciilor pe care le au cei mici (suptul degetului, suzeta) si trebuie sa reprezinte un fel de semnal de alarma pentru parinti. Pentru a fi corectate, malformatiile danturii (ingramadirea dintilor, muscatura incrucisata, muscatura profunda, etc.) trebuie interceptate inca din prima faza de evolutie.
3. Abcesul dentar
Cariile netratate pot da nastere unor complicatii de forma abcesului dentar. Din cauza propagarii rapide a leziunilor cariogene, bacteriile sfarsesc prin a se acumula in jurul pulpei dentare, cauzand infectarea tesuturilor din jurul dintelui. Abcesul este usor de recunoscut datorita unor simptome precum:
• Durere localizata;
• Umflarea gingiei;
• Sensibilitatea dentara;
• Respiratia urat mirositoare;
• Umflarea limfonodulilor submandibulari;
• Starile febrile.

Care sunt tratamentele noastre de stomatologie pediatrica?

Pedodontie. Aparat dentar mobil

Tratamentele noastre de pedodontie cu aparat dentar mobil au ca obiectiv primar ameliorarea, stoparea si chiar corectarea malformatiilor structurale ale danturii. „Candidatii” perfecti sunt scolarii si prescolarii cu dentitie de lapte sau mixta, precum si adolescentii cu dentitie permanenta, ce nu au inca finalizata faza de eruptie.

Pedodontie. Inhalosedare  stomatologie copii 6

Procedura de inhalosedare pediatrica ne permite sa ne tratam micii pacienti fara frica, anxietate si nervozitate. Totul este facilitat de protoxidul de zot („gazul ilariant”) administrat pe cale nazala, ce atenueaza sensibilitatea la durere si le confera celor mici o profunda senzatie de liniste, confort si relaxare.
Pedodontie. Dinti de lapte  
Prin categoria „dinti de lapte” incercam sa ne apropiem de parintii si copiii ce se confrunta cu problemele aferente dentitie temporare. In acest fel venim in sprijinul tuturor celor care trec prin diferite etape ale eruptiei sau schimbarii dintilor de lapte.
Pedodontie. Igiena dentara la copii
Regulile de igiena dentara la copii reprezinta doar primul pas catre o dantura impecabila si un suras atragator in momentul in care cei mici vor deveni adolescenti, apoi adulti. Cunoasterea lor este facilitata de medicii acestui cabinet stomatologic Bucuresti si va sunt oferite in completarea tratamentelor de profilaxie dentara si de pedodontie.

Tarife practicate in cadrul clinicii noastre

 Consultatie primara 50 ron
 Control periodic 3/6 luni 40 ron
 Inhalosedare 150 ron/30 min
Anestezie prin infiltratie 20 ron
Anestezie topica + anestezie infiltratie 25 ron
 Tratament de urgenta 90 ron
 Pachet complet profilaxie  150 ron
 Profilaxie la 3/6 luni 120 ron
 Fluorizare topica ambele arcade 80 ron
Extractie dinte temporar mobil – monoradicular 55 ron
Extractie dinte temporar mobil – pluriradicular 65 ron
Extractie dinte temporar imobil – monoradicular 75 ron
Extractie dinte temporar imobil – pluriradicular 85 ron
Extractie rest radicular dinte temporar 85 ron
Extractie dinte permanent – monoradicular 110 ron
Extractie dinte permanent – pluriradicular 120 ron
Extractie rest radicular dinte permanent 120 ron
 Extirpare vitala – 1 canal 60 ron
 Extirpare vitala – 2 canale 70 ron
 Extirpare vitala – 3 canale 80 ron
 Extirpare devitala (pansament devitalizant) 90 ron
 Obturatie canal dinte temporar cu hidroxid de calciu 70 ron
 Obturatie canal dinte temporar cu hidroxid de calciu iodoformat 90 ron
 Pansament antiseptic / Tratament gangrena 50 ron
 Tratament mecanic de canal si lavaj endodontic 50 ron
 Obturatie definitiva – 1 suprafata 120 ron
 Obturatie definitiva – 2 suprafete 150 ron
 Obturatie definitiva – 3 suprafete 170 ron
 Sigilare dinti temporari – simpla 70 ron
 Sigilare dinti temporari – largita 90 ron
 Sigilare dinti permanenti – simpla 90 ron
 Sigilare dinti permanenti – largita 120 ron
 Baza obturatie glass ionomer 40 ron
 Coafaj direct 60 ron
 Coafaj indirect ron
 Obturatie provizorie 30 ron

doctor empatie fiecare pagina fix

1
Salut,
Te putem ajuta cu ceva?
Powered by
SIMPLE SIDE TAB